Nieuws

Nieuwsbrief

Nog niet geabboneerd op onze nieuwsbrief? Gebruik onderstaand formulier om op de hoogte te blijven.


Nieuwe datum BOVO

Gepubliceerd op 22 02 2024.

Er is een datum gepland voor BOVO-ZK voorjaar 2024: maandag 15 april, 15:30-17:15 op het Mendelcollege. Het belooft wederom een mooie en inspirerende middag te worden!


Oktober 2023

Gepubliceerd op 15 10 2023.

We zien dat de route naar De Overstap al goed gevonden wordt. Veel basisscholen hebben hun groep 8 leerlingen al ingelezen in het systeem; hartstikke fijn!

Vanaf 1 november 2023 start het MDO-traject, het is helpend wanneer voor die datum, 1 november 2023, alle groep 8 leerlingen in De Overstap staan.

Even voorstellen; onze nieuwe Functioneel beheerder!

Ik ben Gert van der Mark. Ik ben geboren en getogen in Vaassen aan de rand van de Veluwe.
Sinds 1974 woon ik in Nieuw-Vennep. Ik heb veel verschillende dingen in het onderwijs gedaan.
Ik ben leerkracht, adjunct-directeur en directeur geweest. De laatste jaren heb ik mij op het stafkantoor van Jong Leren bezig gehouden met ICT en financiën.
Op 27 september heb ik daar afscheid genomen en sinds 1 oktober ben ik voor 4 uur in de week Functioneel Beheerder van De Overstap in Zuid-Kennemerland.
Ik doe dit samen met Bart van de Graaf. Hij zal dit eerste jaar mijn coach en mentor zijn.
Wellicht zien we elkaar op een van de trainingen die wij, Bart van de Graaf, Annemarie Alberts en mijzelf, op diverse data verzorgen.

Reminder: Training De Overstap

De allereerste training vanuit De Overstap staat alweer op de planning! Deze eerste training is speciaal voor de ib-ers uit het primair onderwijs. In deze training zullen wij informatie geven over het programma en het gebruik ervan. Wij hopen u deze middag te ontmoeten!

Datum: dinsdag 31 oktober

Tijd: 15:45-17:15 uur

Locatie:Passend onderwijs Zuid-Kennemerland        

Schipholpoort 2, 2034 MA Haarlem   

Eerste BOVO bijeenkomst van het schooljaar 2023-2024!

Wij nodigen jullie allen van harte uit voor de BOVO-bijeenkomst op donderdag 9 november 2023 op Lyceum Sancta Maria. De bijeenkomst start om 15:30 uur en duurt tot 17:00 uur. Er wordt uiteraard gezorgd voor een drankje en een klein hapje. Deel deze uitnodiging vooral binnen jouw onderwijsnetwerk!

Programma

15:15       Inloop met koffie en lekkers

15:30       Welkom & introductie

15:40       Brugklassers aan het woord

16:20       CWO/MDO

17:00        Afsluiting

Wij kijken ernaar uit om jullie te ontvangen. Graag tot dan op Lyceum Sancta Maria!

De BOVO-commissie

Schooljaar 23-24 is van start; check de gebruikers!

Nu we weer gestart zijn met het nieuwe schooljaar zou het natuurlijk best kunnen dat een aantal collega’s een nieuwe rol heeft gekregen in de school. Om De Overstap efficiënt en goed te kunnen laten functioneren is het belangrijk dat alle gebruikers op de juiste wijze in ons systeem staan. Alle personele wijzigingen kunt u doorgeven aan uw bestuursbeheerder.


Training De Overstap

De allereerste training vanuit De Overstap staat alweer op de planning! Deze eerste training is speciaal voor de ib-ers uit het primair onderwijs. In deze training zullen wij informatie geven over het programma en het gebruik ervan. Wij hopen u deze middag te ontmoeten!

Datum: dinsdag 31 oktober

Tijd: 15:45-17:15 uur

Locatie:Passend onderwijs Zuid-Kennemerland        

Schipholpoort 2, 2034 MA Haarlem                          


Doorstroomtoets vs. Eindtoets; wat zijn de grootste veranderingen?

Vanaf dit schooljaar maken alle leerlingen in groep 8 de doorstroomtoets, hiermee komt de bekende eindtoets te vervallen. Dit schooljaar zal er één week zijn waarop alle leerlingen zich moeten aanmelden bij de school van voorkeur. Deze week zal plaatsvinden in de laatste week van maart 2024. Voorafgaand aan deze aanmeldweek hebben alle groep 8 leerlingen het definitieve advies al ontvangen. Het heroverwegingsmoment naar aanleiding van de eindtoets, zoals we dat kenden, is hiermee dus ook komen te vervallen. De doorstroomtoets wordt namelijk al meegenomen in het definitieve advies.