Nieuws

Nieuwsbrief

Nog niet geabboneerd op onze nieuwsbrief? Gebruik onderstaand formulier om op de hoogte te blijven.


CWO 2024

Gepubliceerd op 15 05 2024.

Er komen een aantal vragen binnen naar aanleiding van het (gedeeltelijk) digitaliseren van de CWO. Middels dit bericht hopen wij voor meer duidelijkheid te kunnen zorgen.

Het is de afspraak dat alle leerlingen ieder jaar worden overgedragen. Voor de leerlingen waarbij dit wenselijk is, vindt een fysieke warme overdracht plaats, voor de andere leerlingen gebeurt dit digitaal.De fysieke warme overdacht vindt alleen plaats bij die leerlingen waar een gesprek voor gewenst is. Dit kan zowel aangevraagd zijn door de groep 8 leerkracht als door de vo-school.  

De onderlegger is een instrument om gericht het CWO- gesprek aan te kunnen gaan tijdens de CWO-dagen, of als extra informatie bron. Dat wat bij een leerling niet van toepassing is, wordt ook niet ingevuld. Datzelfde geldt voor de overige leerlingen. De onderlegger, welke in De Overstap ‘CWO-Formulier’ genoemd is, wordt alleen ingevuld op de onderdelen die per kind van toepassing zijn. Daar waar geen extra onderbouwing nodig is, gebeurt dat niet. Het CWO- formulier is een document dat voor mentoren goed te vinden is én biedt meer ruimte om toelichting te geven dan het OKR. Daarom is het belangrijk dat dit wel voor alle kinderen (nogmaals bij de onderdelen waarbij dit van toepassing is) wordt ingevuld.

Tijdens de CWO-gesprekken neemt de PO-collega het document mee naar het gesprek. Dit kan uiteraard ook digitaal middels een eigen device.

Helaas is de onderlegger nu als extra document in De overstap geplaatst. Wij begrijpen heel goed dat dit niet handig en/ of wenselijk is.

Wij evalueren het proces goed en zullen komend jaar hopelijk wat veranderingen aan kunnen brengen in De Overstap waardoor het voor iedereen makkelijker en duidelijker zal zijn.  


Nieuwe datum BOVO

Gepubliceerd op 22 02 2024.

Er is een datum gepland voor BOVO-ZK voorjaar 2024: maandag 15 april, 15:30-17:15 op het Mendelcollege. Het belooft wederom een mooie en inspirerende middag te worden!


Oktober 2023

Gepubliceerd op 15 10 2023.

We zien dat de route naar De Overstap al goed gevonden wordt. Veel basisscholen hebben hun groep 8 leerlingen al ingelezen in het systeem; hartstikke fijn!

Vanaf 1 november 2023 start het MDO-traject, het is helpend wanneer voor die datum, 1 november 2023, alle groep 8 leerlingen in De Overstap staan.

Even voorstellen; onze nieuwe Functioneel beheerder!

Ik ben Gert van der Mark. Ik ben geboren en getogen in Vaassen aan de rand van de Veluwe.
Sinds 1974 woon ik in Nieuw-Vennep. Ik heb veel verschillende dingen in het onderwijs gedaan.
Ik ben leerkracht, adjunct-directeur en directeur geweest. De laatste jaren heb ik mij op het stafkantoor van Jong Leren bezig gehouden met ICT en financiën.
Op 27 september heb ik daar afscheid genomen en sinds 1 oktober ben ik voor 4 uur in de week Functioneel Beheerder van De Overstap in Zuid-Kennemerland.
Ik doe dit samen met Bart van de Graaf. Hij zal dit eerste jaar mijn coach en mentor zijn.
Wellicht zien we elkaar op een van de trainingen die wij, Bart van de Graaf, Annemarie Alberts en mijzelf, op diverse data verzorgen.

Reminder: Training De Overstap

De allereerste training vanuit De Overstap staat alweer op de planning! Deze eerste training is speciaal voor de ib-ers uit het primair onderwijs. In deze training zullen wij informatie geven over het programma en het gebruik ervan. Wij hopen u deze middag te ontmoeten!

Datum: dinsdag 31 oktober

Tijd: 15:45-17:15 uur

Locatie:Passend onderwijs Zuid-Kennemerland        

Schipholpoort 2, 2034 MA Haarlem   

Eerste BOVO bijeenkomst van het schooljaar 2023-2024!

Wij nodigen jullie allen van harte uit voor de BOVO-bijeenkomst op donderdag 9 november 2023 op Lyceum Sancta Maria. De bijeenkomst start om 15:30 uur en duurt tot 17:00 uur. Er wordt uiteraard gezorgd voor een drankje en een klein hapje. Deel deze uitnodiging vooral binnen jouw onderwijsnetwerk!

Programma

15:15       Inloop met koffie en lekkers

15:30       Welkom & introductie

15:40       Brugklassers aan het woord

16:20       CWO/MDO

17:00        Afsluiting

Wij kijken ernaar uit om jullie te ontvangen. Graag tot dan op Lyceum Sancta Maria!

De BOVO-commissie

Schooljaar 23-24 is van start; check de gebruikers!

Nu we weer gestart zijn met het nieuwe schooljaar zou het natuurlijk best kunnen dat een aantal collega’s een nieuwe rol heeft gekregen in de school. Om De Overstap efficiënt en goed te kunnen laten functioneren is het belangrijk dat alle gebruikers op de juiste wijze in ons systeem staan. Alle personele wijzigingen kunt u doorgeven aan uw bestuursbeheerder.


Training De Overstap

De allereerste training vanuit De Overstap staat alweer op de planning! Deze eerste training is speciaal voor de ib-ers uit het primair onderwijs. In deze training zullen wij informatie geven over het programma en het gebruik ervan. Wij hopen u deze middag te ontmoeten!

Datum: dinsdag 31 oktober

Tijd: 15:45-17:15 uur

Locatie:Passend onderwijs Zuid-Kennemerland        

Schipholpoort 2, 2034 MA Haarlem                          


Doorstroomtoets vs. Eindtoets; wat zijn de grootste veranderingen?

Vanaf dit schooljaar maken alle leerlingen in groep 8 de doorstroomtoets, hiermee komt de bekende eindtoets te vervallen. Dit schooljaar zal er één week zijn waarop alle leerlingen zich moeten aanmelden bij de school van voorkeur. Deze week zal plaatsvinden in de laatste week van maart 2024. Voorafgaand aan deze aanmeldweek hebben alle groep 8 leerlingen het definitieve advies al ontvangen. Het heroverwegingsmoment naar aanleiding van de eindtoets, zoals we dat kenden, is hiermee dus ook komen te vervallen. De doorstroomtoets wordt namelijk al meegenomen in het definitieve advies.